Jauhelihaperunat ovat makkaraperunoiden evoluutio. Mikä ettei; ovathan suomalaiset myös jauhelihakansaa. Erinomainen mättöruoka – varsinkin juhlien jälkeen.
Ainekset neljälle
- 400g naudanjauhelihaa
- 600g pakasteranskalaisia
- jalapenoja
- lehtipersiljaa
Jauhelihan mausteet
- 2 rkl tomaattipyrettä
- 1 rkl soijaa
- 1 rkl sitruunanmehua
- 1 tl ruskeaa sokeria (valkoinen käy lähes yhtä hyvin)
- 1 rkl sipulijauhoja
Soosi
- 2 rkl majoneesia
- 2 rkl ranskankermaa
Iske pakasteranskalaiset tulemaan. Uuni täysille. Kunniamerkki niille, jotka saavat nykyperunoihin jotain väriä!
Jauheliha pannulle. Jos käytät rasvaista lihaa, kuten hyvä on, et tarvitse ruokaöljyä.
Mausta jauheliha ohjeen mukaan ja paista juuri ja juuri ruskeaksi. Ei yhtään yli, ettei mehukkuus karkaa maailmalle.
Sekoita soosi odottelemaan. Jos haluat hifistellä; tee soosi pakastuspussiin ja pussista kulma pois, jolloin saat näppärän pursottimen.
Kasaa annos kuvan mukaan. Tarjoile jauhelihaperunat heti kuumiltaan.
1 kommentti
Hyviä reseptejä kyllä yksi on mikä saa veden kielelle on myös itse koottu kebab annos riisin kera tomaatti pyre ja valkosipulisalaatinkastike kebabin päälle yhtä hyvää kun ravintolan annos, suositus kaikille..