Jauhelihakastike

1
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (4 arviota)
Loading...

Jauhelikastike on suomalaista perusruokaa. Yksinkertainen tehdä, mutta parilla kikalla saat siitä huomattavasti enemmän irti.

Ainekset neljälle

  • 600g naudan paistijauhelihaa
  • 1 sipuli
  • 2 rkl soijaa
  • 2 rkl ketsuppia
  • 1 rkl voita
  • suolaa ja pippuria
  • persiljaa koristeeksi

Roux eli voisuuruste

  • 2 rkl voita
  • 1 rkl vehnäjauhoja

Ota voi pöydälle pehmenemään. Kuori ja silpusta sipuli hyvin pieneksi. Leikkaa jauheliha poikkisyin pienemmäksi.

Laita pannulle voita ja sipulit. Kuullota rauhassa kullankeltaiseksi. Älä hosu tässä kohtaa. Sipulin oikeaoppinen kuullottaminen vie 10-15 minuuttia, mutta vain sillä tavalla saat esiin sipulin upean makeuden.

Lisää jauheliha pannulle. Paista nopeasti pari minuutia kovalla lämmöllä. Lisää soija, ketsuppi, suolaa ja pippuria. Anna kiehahtaa kunnolla.

Sotke vehnäjauhot pehmenneen voin sekaan. Sekoita roux jauhelihakastikkeen joukkoon.

Nosta jauhelihakastike tarjolle ja koristele persiljalla.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

1 kommentti

  1. Jukka Ruokonen -

    Soija ja kechuppi ei todellakaan kuulu hyvään jauhelihakastikkeeseen. Ja kuvassa oleva kastike on liian ohutta sillä siinä lihat erottuvat kastikkeesta.

Kommentoi