Jauheliha-perunalaatikko

1
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (57 arviota)
Loading...

jauheliha-perunalaatikko ei ehkä ole maailman näyttävin ruoka, mutta hyvälle maistuu kun malttaa paistaa kunnolla, jolloin ruoka saa rapean pinnan.

Ainekset kahdeksalle

  • 1,5 kg perunoita
  • 400g naudan paistijauhelihaa
  • 1 iso sipuli
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl voita
  • suolaa ja pippuria

Munamaito

  • 5 dl punaista maitoa
  • 3 kananmunaa
  • 1 ripaus sokeria

Kuori ja kuutioi sipuli pieneksi. Laita pannulle 1 rkl oliiviöljyä, voita ja sipulit. Kuullota sipuli kullanväriseksi ennen kuin lisäät jauhelihan pienissä paloissa. Ota jauhelihaan vähän väriä sinne tänne, ei tarvitse kypsyä kokonaan. Mausta hyvin suolalla ja pippurilla.

Kuori perunat sipulin paistuessa. Siivuta ohueksi kolikoksi. Sekoita myös munamaito ja mausta sokerilla. Uuni lämpenemään 200 asteeseen.

Ota laakea uunivuoka ja valele se oliiviöljyllä. Lado pohjalle perunasiivuja ja sitten jauhelihat ja perunasiivuja päälimmäiseksi. Kaada munamaito päälle ja painele jauheliha-perunalaatikko hyvin tiiviiksi lastalla.

Paista 200 asteisessa uunissa reilun tunnin verran niin, että perunat ehtivät pehmeäksi ja pinta on nätin ruskea ja rapea. Jos jauheliha-perunalaatikko uhkaa tulla liian ruskeaksi, niin laita folio päälle ja kypsennä loppuun.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

1 kommentti

  1. Jukka Ruokonen -

    Nam…tuohon vielä päälle pari pekonisiivua niin nam… paistijauheliha voisi paremminkin olla nauta-sikaa..tulee paremman makuista. Mehevämpää..

Kommentoi