Jauheliha-perunalaatikko

4
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (63 arviota)
Loading...

jauheliha-perunalaatikko ei ehkä ole maailman näyttävin ruoka, mutta hyvälle maistuu kun malttaa paistaa kunnolla, jolloin ruoka saa rapean pinnan.

Ainekset kahdeksalle

  • 1,5 kg perunoita
  • 400g naudan paistijauhelihaa
  • 1 iso sipuli
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl voita
  • suolaa ja mustapippuria

Munamaito

  • 5 dl punaista maitoa
  • 3 kananmunaa
  • 1/2 tl sokeria

Kuori ja kuutioi sipuli pieneksi. Laita pannulle 1 rkl oliiviöljyä, voita ja sipulit. Kuullota sipuli kullanväriseksi ennen kuin lisäät jauhelihan pienissä paloissa. Ota jauhelihaan vähän väriä sinne tänne, ei tarvitse kypsyä kokonaan. Mausta hyvin suolalla ja pippurilla.

Kuori perunat sipulin paistuessa. Siivuta ohueksi kolikoksi. Sekoita myös munamaito ja mausta sokerilla. Uuni lämpenemään 200 asteeseen.

Ota laakea uunivuoka ja valele se oliiviöljyllä. Lado pohjalle perunasiivuja ja sitten jauhelihat ja perunasiivuja päälimmäiseksi. Kaada munamaito päälle ja painele jauheliha-perunalaatikko hyvin tiiviiksi lastalla.

Paista 200 asteisessa uunissa reilun tunnin verran niin, että perunat ehtivät pehmeäksi ja pinta on nätin ruskea ja rapea. Jos jauheliha-perunalaatikko uhkaa tulla liian ruskeaksi, niin laita folio päälle ja kypsennä loppuun.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

4 kommenttia

  1. Jukka Ruokonen -

    Nam…tuohon vielä päälle pari pekonisiivua niin nam… paistijauheliha voisi paremminkin olla nauta-sikaa..tulee paremman makuista. Mehevämpää..

  2. Matti Hellstén -

    On hyvä resepti ja varmaan ruokakin ,olen tekemässä ja tehnytkin “omasta päästä” siis kuvainnollisesti ,mutta miksi usein sanotaan vaan että pippuria ,kun tälläinen harrastelija ei voi tietää mitä pippuria tarkoitetaan.Olisi hyvä kun mainittaisiin :mustapippuri,maustepippuri tms. Tämä on aika yleistä ja sitä ei varmaan ammattilainen huomaa,kun pitää itsestään selvänä .

    • Hei Matti, kiitokset huomiosta. Pippurilla tarkoitetaan yleisesti mustapippuria. Mauste-, viher etc. erikoisemmat pippurit yleensä mainitaan. Mutta voihan sen mustapippurinkin kirjoittaa auki – kuten nyt korjasimme.

Kommentoi