Jambalaya on USA:n New Orleansissa syntynyt ruoka – eräänlainen pyttipannu, johon käytettiin kaikki kaapista löytyneet jämät. Kerrassaan upea ja maukas resepti, jonka tulisuudessa ei ole takalaitonta.
Ainekset kuudelle
- 500g broilerisuikaleita
- 200g katkarapuja
- 2 eriväristä paprikaa
- 200g savumakkaraa tai palvikinkkua
- 2 sipulia
- 4 valkosipulinkynttä
- 2 rkl tomaattipyreetä
- 1/2 tl kurkumaa väriksi
- 1 limen mehu
- 1 rkl ruokosokeria
- 6 dl keitettyä vettä
- 2,5 dl riisiä
- 1/2 – 3 tl cayenne-pippuria (maun mukaan)
- 1 tl mustapippuria
- 2 tl suolaa
- ruokaöljyä
Tee jambalaya näin:
Sillppua sipulit ja paprikat. Kuutioi makkara (tai kinkku). Lorauta reippaasti ruokaöljyä wok-pannulle tai isoon kasariin. Kuullota sipuleita wokissa, lisää sitten broileri ja paista pintoihin väri. Lisää makkara (tai kinkku) sekä paprikat. Paista pari minuuttia.
Mausta ruoka tomaattipyreellä, kurkumalla, limellä, ruokosokerilla, suolalla ja eri pippureilla. Anna hautua hetki jolloin mausteet pääsevät oikeuksiinsa.
Lorauta kuumat vedet pannulle ja riisit perään. Hämmennä jambalayaa pienellä lämmöllä 15-20 minuuttia, jolloin riisi ehtii kypsyä ja imeä maut kastikkeesta. Jos jambalaya uhkaa kuivua niin lisää vettä. Ruoka saa jäädä melko löysäksi.
Lisää lopuksi katkaravut, kiehauta minuutti ja nosta pöytään.
1 kommentti
ENNEN SANOTTIIN ETTÄ TÄHÄN RUOKAAN KÄYTETTIN LUONNOSTA KAIKKI MIKÄ LIIKKUI..JA MITÄ SAIT KIINNI…😂😂👍