Jääkellarin lohi

2
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (46 arviota)
Loading...

Maukkaaksi marinoitu jääkellarin lohi ja kaveriksi rapsakat kasvikset. Tässä on sitä juhlan tuntua!

Ainekset kymmenelle

  • 500g lohta
  • 1 l vettä
  • 1 dl suolaa
  • 0,5 dl sokeria
  • 1 nippu tilliä
Lasimestarin kasvikset
  • 1 kpl porkkanaa
  • 6 kpl retiisiä
  • 1 kpl fenkoli
  • 1 kpl punasipulia
  • 1 dl valkoviinietikkaa
  • 1 dl sokeria
  • ½ dl vettä
  • ½ dl leikattua tilliä

Kiehauta jääkellarin lohelle liemi vedestä, sokerista ja suolasta. Heitä tillit kyytiin kun liemi on kiehahtanut. Laita jäähtymään.

Siisti lohifilee rasvasta ja nypi mahdolliset ruodot. Leikkaa myös nahka pois.
Leikkaa lohifile pituussuunnassa halki. Leikkaa pitkästä fileenpuolikkaasta tulitikkuaskin kokoista palaa.
Aseta palat astiaan ja kaada hieman jäähtynyt liemi kalaviipaleiden päälle. Laita vuoka jääkaappiin mielellään vuorokaudeksi mutta tuntikin riittää hätäisimmälle. Mitä lyhympi marinointi, sitä vähemmän vettä kannattaa laittaa marinadiin.
Lasimestarin kasvikset
Kuori ja valmistele kasvikset. Leikkaa niistä niin ohutta siivua kuin vaan saat. Mandoliini on hyvä apuri tässä. Laita kasvikset kulhoon.
Kiehauta näille myös liemi ja kaada se kasviksien päälle. Jätä marinoitumaan jääkaappiin muutamaksi tunniksi.
Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

2 kommenttia

  1. Kotikokki62 -

    Ei jääkellarin loheen tule etikkaa – varmaan ihan ok – mutta nimi on väärä.
    Jääkellarin lohi on graavattu liemessä jossa on suolaa ja sokeri suhteessa 2litraa vettä, 2 dl suolaa ja 2 rk sokeria.

    • Pitää muuten paikkansa, kiitokset huomiosta. Tässä se taas nähdään, että reseptejä on yhtä monta kuin tekijöitä – tämäkin on TV-kokilta saatu ohje…

Kommentoi