Italialainen ragú

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (Anna arviosi, kiitos.)
Loading...

Naudanlihasta tehty italialainen ragú hautuu pitkään tomaatissa ja valkosipulissa. Makunautinto lähentelee taivasta. Voit tarjota sen spagetin tai pappardellen kanssa. Ja lasiin hyvää chiantia.

Viimeksi päivitetty

Ainekset kahdeksalle

  • 1 kg naudan paahtopaistia
  • 1 tlk tomaattimurskaa
  • 1 dl punaviinietikkaa (tai 3 dl punaviiniä)
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 5 valkosipulinkynttä
  • 1 tl timjamia
  • 2 porkkanaa
  • 1 tl mustapippuria
  • 1 tl suolaa
  • tuoretta ruohosipulia tai rosmariinia koristeeksi

Leikkaa paahtopaisti kuutioiksi ja laita kasariin. Lorauta oliiviöljyä reippaasti kyytiin. Paista lihan pintoihin väriä.

Pilko valkosipulinkynnet sekä porkkanat myös kasariin. Kaada punaviinietikka lihan päälle ja kiehauta. Mausta pippurilla, timjamilla ja suolalla.

Lisää tomaattimurska kasariin. Kaada vettä kyytiin sen verran, että ainekset peittyvät.

Hauduta ragú miedolla lämmöllä kypsäksi kannen alla, noin 1,5 – 2h. Sekoita välillä ja lisää vähän vettä, jos ragú uhkaa kuivua.

Anna tekeytyä pöydässä hetken aikaa ja koristele ruohosipulilla.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi