Irlantilainen perunamuusi

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (Anna arviosi, kiitos.)
Loading...

Irlantilainen perunamuusi eli Colcannon on maalaisruokaa aidoimmillaan. Perunan lisäksi vihanneksena tähän tulee kaalia sekä reippaasti kermaa ja voita. Niistä hyvä perunamuusi syntyy.

Ainekset kuudelle

  • 1 kg jauhoisia perunoita
  • 100g lehtikaalia
  • 4 kevätsipulia
  • 2 dl kermaa
  • 2-3 dl kulutusmaitoa
  • 50 g voita
  • 1 tl sokeria
  • 2 tl suolaa
  • 1 tl mustapippuria

Vinkki: Irlantilaiseen perunamuusiin voi käyttää muutakin kaalia kuin lehtikaalia. Huomio silloin kypsennysaika.

Kuori perunat ja laita kattilaan kiehumaan.

Valmistele sillä aikaa lehtikaali; poista paksut ruodit ja revi lehdet pieneksi. Pätki kevätsipuli.

Kun perunat ovat pehmeitä, kaada vesi pois ja anna perunoiden höyrytä hetki. Leikkaa kattilaan voita ja anna sulaa.

Riko perunat ja ala työstää survimella tai koneella. Lorauta kerma sekaan. Mausta sokerilla, suolalla ja pippurilla.

Lorauta maitoa niin, että saat hyvän koostumuksen. Anna irlantilaisen perunamuusin tekeytyä hetki ennen tarjoilua lämpimällä levyllä, kannen alla.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi