Irlantilainen olutpata

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (11 arviota)
Loading...

Irlantilainen olutpata muhii pitkään uunissa tummassa oluessa. Ruoassa käytettyä olutta on hyvä varata myös ruokajuomaksi.

Ainekset kuudelle

  • n.700g karjalanpaistilihoja
  • 3 dl stout-olutta (Guinness esimerkiksi)
  • 1 iso sipuli
  • 1 porkkana
  • 150g lanttua
  • 150g juuriselleriä
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • voita

Mausteet

  • 1 rkl siirappia
  • 2 laakerinlehteä
  • 8 maustepippuria
  • 1 tl kuivattua timjamia
  • 2 tl suolaa

Tee irlantilainen olutpata näin:

Silppua sipuli, kuori ja kuutioi juurekset hyvin pieneksi nopaksi.

Pikku nokare voita pannulle. Paista karjalanpaistikuutioihin väriä pintaan – siirrä uunipataan ja jauhota pinnasta.

Lisää voita pannulle ja kuullota sipuli makeaksi kaikessa rauhassa – tämä ottaa kymmenisen minuuttia. Laita sipuli pataan juuresten kanssa.

Huuhtaise pannu oluella ja kaada pataan. Lorauta pari desiä vettä myös nesteeksi. Lihojen ei tarvitse tässä vaiheessa peittyä kokonaan nesteellä koska sitä irtoaa raaka-aineista haudutuksen aikana.

Mausta olutpata ja laita 175C uuniin pariksi tunniksi. Kääntele välillä. Anna padan huilata hetken uunin jälkeen.

Tarjoa irlantilainen olutpata ruohosipulilla maustetun perunamuusin kanssa.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi