Irlantilainen olutpata muhii pitkään uunissa tummassa oluessa. Ruoassa käytettyä olutta on hyvä varata myös ruokajuomaksi.
Ainekset kuudelle
- n.700g karjalanpaistilihoja
- 3 dl stout-olutta (Guinness esimerkiksi)
- 1 iso sipuli
- 1 porkkana
- 150g lanttua
- 150g juuriselleriä
- 1 rkl vehnäjauhoja
- voita
Mausteet
- 1 rkl siirappia
- 2 laakerinlehteä
- 8 maustepippuria
- 1 tl kuivattua timjamia
- 2 tl suolaa
Tee irlantilainen olutpata näin:
Silppua sipuli, kuori ja kuutioi juurekset hyvin pieneksi nopaksi.
Pikku nokare voita pannulle. Paista karjalanpaistikuutioihin väriä pintaan – siirrä uunipataan ja jauhota pinnasta.
Lisää voita pannulle ja kuullota sipuli makeaksi kaikessa rauhassa – tämä ottaa kymmenisen minuuttia. Laita sipuli pataan juuresten kanssa.
Huuhtaise pannu oluella ja kaada pataan. Lorauta pari desiä vettä myös nesteeksi. Lihojen ei tarvitse tässä vaiheessa peittyä kokonaan nesteellä koska sitä irtoaa raaka-aineista haudutuksen aikana.
Mausta olutpata ja laita 175C uuniin pariksi tunniksi. Kääntele välillä. Anna padan huilata hetken uunin jälkeen.
Tarjoa irlantilainen olutpata ruohosipulilla maustetun perunamuusin kanssa.
1 kommentti
Meni käyttöön ties kuinka monetta kertaa. Oikein hyvää! Lasiin irkkustoutia ja soimaan vielä joitain Vihreän Saaren folkkia niin pata häviää hetkessä!
Oisko muuten colcannon tän kanssa vielä parempi lisuke? Pistäkääs resepti siitäkin joskus.