Intialainen kanacurry

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (15 arviota)
Loading...

Intialainen kanacurry sisältää paljon jogurttia. Me kaikki tiedämme, miten vaikea se on saada kuumaan ruokaan ilman juoksettumista. Tähän pulmaan on nyt ratkaisu; stabiloitu jogurtti.

Ainekset kuudelle

  • 400g broilerinfileetä
  • 2 sipulia
  • 1 rkl jeeraa
  • 1 rkl jauhettua korianteria
  • 1 rkl tuoretta inkivääriraastetta
  • 1 rkl valkosipulia raastettuna
  • 1-5 chiliä (maun mukaan)
  • 1/2 tl kurkumaa (väriksi)
  • 1 rkl tamarindia
  • 1 rkl sokeria
  • 2 tlk tomaattimurskaa
  • 1 dl kermaa
  • 2 rkl ruokaöljyä

Stabiloitu jogurtti

  • 3 dl maustamatonta jogurttia (rasvaa pitää olla)
  • 2 tl maissi- tai kikhernejauhoja (gramjauhot)

Sekoita jogurtti ja jauhot. Jätä stabiloitumaan.

Pilko sipulit pieneksi. Raasta inkivääri ja valkosipuli. Laita nämä reilun kokoiseen kasariin öljyn kanssa. Kuullota sipuli kullankeltaiseksi, jolloin se makeutuu. Leikkaa tällä välin broileri pieneksi palaksi.

Lyö mausteet sekaan sekä broilerinpalat, pyöritä hetki ja anna mausteiden herätä kuumassa kasarissa. Kaada sitten tomaattimurska kyytiin ja keitä hellällä lämmöllä 10 minuuttia.

Lisää kerma ja keitä uudet 10 minuuttia.

Ota kasari levyltä, ja sekoita jogurtti mukaan vähän kerrallaan.

Tarjoa intialainen kanacurry heti lämpimänä riisin kanssa.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi