Igorin kana

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (6 arviota)
Loading...

Igorin kana on kuin kaikki hyvä slaavilaisesta keittiöstä yhdelle pannulle laitettuna. Tomaattia, paprikaa ja smetanaa. Ei näillä voi epäonnistua.

Viimeksi päivitetty

Ainekset neljälle

  • 8 broilerin ohutta rintaleikettä (minuuttileike)
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 2 eriväristä paprikaa
  • 1 sipuli
  • 5 valkosipulinkynttä
  • 3 rkl tomaattipyrettä
  • 1 rkl sokeria
  • 2 tl suolaa
  • 1/2 tl valkopippuria
  • 1 tl paprikajauhoa
  • 3 dl kanalientä
  • 200 g smetanaa (jätä vähän myös koristeeksi)
  • 1 maustekurkku
  • tuoretta persiljaa

Vinkki: Igorin kanaa ei tarvitse välttämättä kypsentää loppuun uunissa, kun käytät ohuita minuuttileikkeitä.

Suikaloi paprikat ja sipulit. Laita ne isolle pannulle oliiviöljyn kanssa ja paistele pehmeäksi.

Sillä aikaa voit myös kuoria valkosipulinkynnet. Leikkaa siivuiksi ja pannulle. Tomaattipyree, sokeri, suola, valkopippuri ja paprikajauho perään.

Lorauta kanaliemi myös pannulle ja kiehauta. Smetanat mukaan ja kunnon sekoitus.

Paina broilerit yksi kerrallaan kastikkeeseen. Taita hetken päästä kahtia ja siirrä pannun sivustalle. Tee näin kaikille broilereille.

Anna koko komeuden kiehua hissukseen pannulla niin kauan, että kastike saostuu ja lintu ehtii kypsäksi (n. vartin verran).

Nosta igorin kana pöytään ja koristele smetanalla, maustekurkkukuutioilla sekä persiljalla.

Resepti inspiroitu Peggyn pieni punainen keittiö -blogista.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi