Hunajainen juustokakku

3
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (13 arviota)
Loading...

Hunajan ja tuoreiden marjojen makuyhdistelmä on vertaansa vailla. Tämä kreikkalaistyylinen juustokakku paistetaan uunissa, joten liivatetta ei tarvita.

Viimeksi päivitetty

Ainekset kahdeksalle

Pohja

  • 100g voita
  • 200g digestive ja / tai bastogne-keksejä

Täyte

  • 3 dl kreikkalaista tai turkkilaista jogurttia
  • 400g tuorejuustoa, philadelphia on hyvä
  • 1-2 dl juoksevaa hunajaa
  • 4 kananmunaa
  • 1 lime (luomu mielellään)

Päälle

  • 1 koura paahdettuja pinjansiemeniä
  • 2 kouraa tuoreita marjoja tai hedelmiä

Uuni lämpenemään 200 astetta. Laita voi sulamaan mikroon ja aja keksit murusiksi jollain härvelillä. Sekoita sulanut voi ja keksimurut tasaiseksi massaksi. Painele massa tiiviiksi piirakkapohjaksi paistovuokaan. Esipaista pohjaa uunissa 7 minuuttia.

Pyöräytä tuorejuusto, hunaja ja jogurtti sekaisin. Lisää munat sekaan. Raasta limen kuori kulhoon ja purista mehu myös perään. Sekoita hyvin ja kaada täyte vuokaan.

Peitä juustokakku foliolla, laita uuniin 175 astetta. Paista kolmisen varttia, juustokakku on aika höllyvä vielä tässä vaiheessa. Ota folio pois ja ruskista 15-20 minuuttia.

Uunin jälkeen hunajainen juustokakku saa levätä ainakin puolisen tuntia, jolloin kakku kiinteytyy. Parhaimmillaan juustokakku on, jos se on yön yli jääkaapissa.

Paahda pinjansiemeniä pannulla, työstä marjat tai hedelmät valmiiksi. Koristele juustokakku ja nauti.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

3 kommenttia

  1. Noora Ristniemi -

    Todella herkullinen resepti, ehdottaisin kakun kanssa tarjottavaksi basilika marinoituja (kesällä säilöttyjä)mansikoita sekä korkeasta kuohuviinilasista hyvää jälkiruoka viiniä.. tunnellmallisia syysiltoja kaikille.. voi vielä miettiä tämän herkun äärellä mennyttä kesää.

  2. Tein oheisen juustokakun ja se oli herkullista. Paiston kakun 200 C metallisessa kakkuvuoassa ja kakku paloi reunoilta. Pitäisiköhän se paistaa vesihauteessa? Tai sitten alemmalla lämmökkä.

    • Pahoittelut, uunin lämpötila tuosta puuttuikin. Eli 175 riittää ja olihan folio päällä paiston ensimmäisessä vaiheessa?

Kommentoi