Hunaja-seesamikana

4
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (47 arviota)
Loading...

Hunajan makeus yhdistettyna seesamin paahteisuuteen ovat avain tässä kiinalaisessa herkkuruoassa. Resepti myös opettaa näppärän suurustamisen kiinalaisille kastikkeille.

Ainekset neljälle

  • 300g broilerisuikaletta
  • 1 iso sipuli
  • 4 porkkanaa
  • 1 pätkä inkivääriä
  • 3 rkl seesaminsiemeniä
  • öljyä

Kastike

  • 2 rkl hunajaa
  • 4 rkl tummaa soijaa
  • 1 dl kiehuvaa vettä
  • 1 rkl seesamiöljyä
  • 3 tl peruna- tai riisijauhoja

Paahda seesaminsiemeniä pari minuuttia wokkipannulla niin, että niistä alkaa aromit irrota. Siirrä sivuun.

Kuori ja leikkaa sipuli veneiksi. Kuori myös porkkana sekä inkivääri ja suikaloi julienneksi.

Sekoita hunaja, soija ja seesamiöljy kupissa. Kaada kiehuvaa vettä sekä perunajauho sekaan. Sekoita hyvin.

Wokki ritisevän kuumaksi ja öljyä perään. Tiputa varovasti broilerisuikaleet pannulle ratisemaan. Heitä melkein heti perään porkkana. Sekoita wokkia kokoajan. Sitten inkivääri ja sipuli kyytiin – wokki pyörii kuin pesukoneessa.

Lopuksi lorauta kastike kyytiin, odota että ehtii kiehahtaa ja pyöräytä hunaja-seesamikana tarjoilukulhoon.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

4 kommenttia

  1. Tarjotaanko riisin kanssa? minä keitin noodelit.
    laitatteko tuohon kastike ohjeeseen myös että perunajauho kylmään veteen sekoitettuna lisätään vasta sitten kuumaan. tuunasin vähän ja laitoin herkkusieniä kyytiin. Hyvää oli. Kiitos.

  2. Tämä näyttää niin hyvältä ? Toivottavasti voi tehdä kotitaloustunnilla kun tehdään oma ateria :3

  3. Hyvä soosi oli kasvissyöjällekin. Käytin vaahterasiraappia hunajan asemesta. Tuli juuri sellainen koostumus kuin kiinalaisessa ravintolassakin: tarttuvaa kastiketta saa kaapia lusikalla tarjoilulautaselta tosissaan. Kastike sopii loistavasti niin kanan, kasvisten kuin lihankin kanssa.

Kommentoi