Huevos rancheros

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (5 arviota)
Loading...

Huevos rancheros on meksikolainen aamiainen. Ja koska ollaan Meksikossa, mitään ei voi tietenkään syödä ilman jalapenoa mutta ei pidä säikähtää – pieni chili herättää mukavasti! Ja totta puhuen; onhan tämä hyvää ihan mihin aikaan päivästä.

Viimeksi päivitetty

Ainekset neljälle

  • 4 tortillaa
  • 4 kananmunaa
  • 1 tlk tomaattimurskaa
  • 1 tlk mustia papuja (liemessä)
  • 2 tuoretta tomaattia
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 lime
  • 2 kourallista palvikinkkua suikaleina
  • 2 siivua cheddaria
  • tuoretta korianteria
  • jalapenoa
  • pippuria
  • oliiviöljyä

Laita uuni lämpenemään 175C asteeseen. Valuta pavut. Kuori ja silpusta sipulit.

Paista öljytyllä pannulla sipulia ja kinkkua, lisää pavut ja tomaattimurska. Mausta pippurilla – suolaa tuskin tarvitaan koska sitä on pavuissa. Paista papuseosta niin kauan, että turhat nesteet häviää ja seos on suht kiinteää. VINKKI: seoksen voi tehdä jo edellisenä päivänä ja säilyttää jääkaapissa.

Ota neljä tortillaa ja levitä papuseosta niiden päälle. Revi myös cheddaria täytteen päälle. Täyte saa mennä mahdollisimman reunaan asti. Jätä keskelle kuoppa, johon rikotaan kananmuna.

Paista huevos rancheros uunissa vartin verran, niin että kananmunat hyytyvät tortillojen päällä.

Nosta jäähtymään hetkeksi ja purista päälle limen mehua.

Koristele huevos rancheros jalapeno-siivuilla, tuoreella tomaatilla ja revityllä korianterilla.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi