Hot pot

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (5 arviota)
Loading...

Mausteinen hot pot lämmittää mukavasti. Se on nopea ja helppo tehdä. Reilun inkiväärinen ja valkosipulinen ruoka voi ehkäistä jopa flunssaa.

Ainekset neljälle

  • 200g possun ulkofileetä
  • 1 rkl ruokaöljyä
  • n. 80g nuudelia (kuivana)
  • 1 rkl raastettua inkivääriä
  • 1 rkl viismaustetta
  • 20 kokonaista mustapippuria
  • 2 rkl soijaa
  • 1 rkl ruokosokeria
  • 1 kokonainen valkosipuli
  • 1 l vettä
  • 1 rkl tulista chilitahnaa maun mukaan annoksen päälle
Laita litra vettä kattilaan kiehumaan. Mausta liemi resepissä mainituilla mausteilla, lukuun ottamatta chilitahnaa. Valkosipuli veitsellä puoliksi ja kattilaan sellaisenaan.
Leikkaa sillä välin possu suikaleiksi ja paista pinnat ruskeiksi pannulla ruokaöljyssä. Kaada possut kattilaan. Ota kupillinen lientä ja huuhtaise sillä pannun rasvat mukaan kattilaan.
Laita nuudelit kattilaan ja keitä niin kauan, että nuudelit kypsyvät. Possu ehtii kypsyä myös tässä ajassa.
Laita kansi päälle ja nosta kattila pöytään tekeytymään ainakin vartiksi.
Viimeiste hot pot -annokset chilitahnalla.
Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi