Hölskypotut

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (10 arviota)
Loading...

Perunoista saa hölskypotut kun ne maustaa kattilassa ja hölskyttää sekaisin. Eli kyseessä herkullinen, lämmin perunasalaatti. Näppärää ruokaa vaikka mökillä tehtäväksi.

Ainekset neljälle

  • 1 kg uusia perunoita (vanhat täytyy kuoria ennen keittoa)
  • 1 rkl voita
  • 1 prk ranskankermaa
  • 2 kesäsipulia varsineen
  • 1 koura tilliä
  • 1/2 tl valkopippuria
  • 1 tl suolaa

Vinkki: Varsinkin uusien perunoiden keittämisen kanssa saa olla tarkkana; ne menevät yli todella herkästi. Peruna nimittäin jatkaa vielä kypsymistään sen jälkeen kun vedet on kaadettu pois.

Keitä potut kypsiksi, mutta napakoiksi. Kaada vesi pois ja jätä höyryämään hetkeksi kattilaan, jolloin ylimääräinen vesi poistuu potuista. Pilko sillä välin kesäsipulit hyvin hienoksi sekä tilli.

Laita pottujen sekään voita, sulata se ja sitten loput ainekset. Kansi päälle ja kunnon hölskytys jolloin perunoiden rakenne hajoaa hieman ja maut sekoittuvat.

Tarjoa hölskypotut heti vaikka grillatun makkaran kaverina.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi