Hollandaisekastike

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (2 arviota)
Loading...

Hollandaisekastike valloittaa pehmeydellään ja raikkaudellaan. Se on varsin helppo saada onnistumaan täydellisesti ja käyttökohteita riittää lukemattomia.

Ainekset neljälle

  • 100g voita
  • 2 kananmunan keltuaista (huoneenlämpöisenä)
  • 2 rkl vettä
  • 2 rkl sitruunanmehua
  • 1/4 tl valkopippuria
  • suolaa maun mukaan

Vinkki: Saat lisää sävyä hollandaisekastikkeeseen kun vaihdat valkopippurin cayennepippuriin.

Ota munat huoneenlämpöön hyvissä ajoin. Erottele keltuaiset talteen ja käytä valkuaiset vaikka jälkiruokamarenkiin.

Laita voi sulamaan pieneen kattilaan. Levy sen verran lämpimäksi että voi erottuu, mutta ei ala käristymään.

Keittokattilaan litra vettä ja levylle täysille. Sen päälle sopiva kulho, jossa hollandaisekastike kypsennetään vesihauteessa.

Lisää keltuaiset ja 1 rkl vettä kulhoon. Vatkaa kuohkeaksi. Säädä lämpöä niin ettei keltuaiset ala muuttua kokkareiseksi.

Lorauta voin kirkasta osaa 2 rkl kulhoon ja vatkaa kunnolla. Lorota sen jälkeen loput voisulat sakkoineen päivineen ja vatkaa kuohkeaksi.

Mausta valkopippurilla ja lisää suolaa jos tarvetta. Tarjoa kastike heti esimerkiksi Benedictin munien tai parsan kanssa.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi