Hollandaisekastike

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (13 arviota)
Loading...

Hollandaisekastike valloittaa pehmeydellään ja raikkaudellaan. Se on varsin helppo saada onnistumaan täydellisesti ja käyttökohteita riittää loputtomasti.

Ainekset neljälle

  • 100g voita
  • 2 kananmunan keltuaista (huoneenlämpöisenä)
  • 1 rkl vettä
  • 2 rkl sitruunanmehua
  • 1/4 tl valkopippuria
  • suolaa maun mukaan

Vinkki: Saat lisää sävyä hollandaisekastikkeeseen kun vaihdat valkopippurin cayennepippuriin.

Ota munat huoneenlämpöön hyvissä ajoin. Erottele keltuaiset talteen ja käytä valkuaiset vaikka jälkiruokamarenkiin.

Laita voi sulamaan pieneen kattilaan. Levy sen verran lämpimäksi, että voi erottuu mutta ei ala käristymään.

Hollandaisekastike kypsennetään vesihauteessa: Keittokattilaan pari desiä vettä ja levylle lämpenemään (ei kiehuvaksi). Sen päälle laitetaan sopiva lasi/teräskulho, jossa hollandaisekastike kypsennetään.

Lisää keltuaiset, sitruunamehu ja 1 rkl vettä kulhoon (kulho ei saa olla vesihauteen päällä). Vatkaa hiukan, siirrä hauteen päälle kuumaan ja vatkaa kuohkeaksi. Pidä lämpö melko pienellä, ettei keltuaiset ala muuttua kokkareiseksi.

Lorauta voin kirkasta osaa 2 rkl kulhoon ja vatkaa kunnolla. Lorota sen jälkeen loput voisulat ja vatkaa kuohkeaksi.

Mausta valkopippurilla ja lisää suolaa jos tarvetta. Tarjoa hollandaisekastike heti esimerkiksi Benedictin munien tai parsan kanssa.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi