Hirvipata Ranskan tapaan

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (Anna arviosi, kiitos.)
Loading...

Viinissä kypsytetty hirvipata on makumaailma, jonka vertaista saa hakea. Tämän kanssa kannattaa viiniä varata reippaasti myös lasiin. Jos et löydä hirvenlihaa, niin nauta käy myös.

Ainekset kahdeksalle

  • 1 kg hirvenpaistia (naudanpaisti käy myös)
  • 5 dl punaviiniä (suositusviinit käy tähän hyvin)
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 100g pekonia
  • 5 porkkanaa
  • 8 pientä keltasipulia
  • 2 kouraa metsäsieniä (tai herkkusieniä)
  • 1 tl kuivattua timjami
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 1/2 tl sokeria
  • 4 laakerinlehteä
  • oliiviöljyä
  • voita
  • suolaa ja pippuria
  • persiljaa
  • siikli-perunoita lisukkeeksi

Paloittele liha noin 2 x 2 cm kuutioiksi. Ota paistinpannu ja kannellinen pata esille. Uuni lämpenemään 150 asteeseen.

Laita pannulle hiukan voita ja oliiviöljyä. Paista lihojen pinta ruskeaksi (vaikka parissa erässä) ja siirrä pataan. Jauhota lihat padassa. Pursota tomaattipyreetä perään ja sekoita lihat.

Kaada punaviiniä pannulle ja kiehauta. Kaada punaviinit pataan, näin saadaan aromit talteen.

Pilko pekoni ja paista pannulla rapeaksi. Lisää pataan. Kiehauta taas pannu punaviinillä ja lorauta pataan.

Mausta hirvipata valkosipulinkynsillä, timjamilla, sokerilla, laakerinlehdillä, suolalla ja pippurilla. Kaada loput punaviinit pataan sekä vettä sen verran, että lihat juuri ja juuri peittyvät. Laita pinnalle vielä nokare voita, kansi päälle ja uuniin 1 1/2 tunniksi.

Kuori ja pilko sillä välin porkkanat sekä valmistele sienet. Kuori myös sipulit, mutta jätä ne kokonaisiksi ja kanta tiukasti paikalleen.

Esihauduttamisen jälkeen ota hirvipata uunista ja lisää mukaan porkkanat ja sipulit. Laita pata takaisin uuniin puoleksi tunniksi. Sen jälkeen lisää pataan sienet ja hauduttele vielä vartin verran uunissa.

Silppua persilja. Nosta pata pöytään ja ripottele persilja lihapadan päälle. Tarjoa lisäksi keitettyjä perunoita.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi