Hirviburgeri

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (1 arviota)
Loading...

Äijäruokien aatelia. Hirviburgeri onnistuu muustakin riistasta kuin hirvestä. Tärkeintä tässä kuitenkin on, että hyvää olutta on riittävästi lasissa.

Ainekset neljälle

  • 600g hirven jauhelihaa (toki poro tai muu riistakin käy)
  • 100g pekonia
  • 2 tl roseepippuria
  • 1 tl suolaa

Lisäksi

Punasipuli-puolukkahillo

  • 1 punasipuli
  • 1 kourallinen puolukoita
  • 1 rkl hillosokeria

Rosmariini-sinappimajoneesi

  • 4 rkl majoneesia
  • 1 rkl dijon-sinappia
  • 1 tl kuivattua rosmariinia

Sekoita rosmariini-sinappimajoneesi hyvissä ajoin maustumaan jääkaappiin. Siivuta suolakurkut, huuhtaise rucola kylmässä vedessä ja jätä kuivumaan.

Kuori punasipuli ja leikkaa krouvisti. Laita puolukoiden ja sokerin kanssa pieneen kattilaan hissukseen mehustumaan. Sekoita välillä kunnes sipuli on täysin pehmeää. Aja sauvasekoittimella tasaiseksi ja jätä jäähtymään.

Rouhi roseepippuri hienoksi. Laita hirven jauheliha kulhoon, pilko pekoni sekaan ja mausta pippurilla ja suolalla. Vaivaa tasainen massa burgereita varten.

Muotoile massasta neljä pihviä ja paista toiselta puolelta kunnolla. Käännä pihvit, laita juusto päälle sulamaan ja paista loppuun. Riista saa mennä kypsäksi, mukana oleva pekoni pitää burgerin mehevänä.

Lämmitä sillä välin sämpylät. Kasaa hirviburger niin että alapohjan päälle reippaasti rosmariini-sinappimajoneesia, rucolaa ja suolakurkun siivut. Sen päälle pihvi juustoineen ja punasipuli-puolukkahilloa. Kannelle vielä ohuesti majoneesia, kansi kiinni ja saman tien syömään!

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi