Perinteisen pakasteseitin sijaan juustokalan voi tehdä fiinimmin arvokalan fileestä. Helppo ja herkullinen resepti.
Ainekset neljälle
- 500g kuhafilettä (ahvenet tai muu valkoinen kala käy myös)
- 1 rkl oliiviöljyä
- suolaa valkopippuria
Juustotahna
- 2 rkl hienonnettua basilikaa, lehtipersilja tai tilliä
- 3 siivua rasvaista ja hapokasta juustoa kuten Port Salut
- 1 rkl korppujauhoja
- 1 rkl oliiviöljyä
Pannu keskilämmölle. Uuniin vähän lämpöä. Leikkaa kala sopiviksi paloiksi ja suolaa ja pippuroi palat.
Laita juustotahnan ainekset kulhoon ja sormineen nypellä tasaisen tahna.
Uuniin grillivastukset päälle. Jos ei ole vastuksia niin 200 astetta lämpöä.
Oliiviöljyä pannulle ja kalat siihen. Ripottele tahnaa fileiden päälipuolelle ja siirrä pannu heti uunin yläosaan. Heti kun tahna on sulanut, on juustokala valmis. Älä ylikypsennä hienoa kalaa.