Sabayon on viinivaahtokastike. Kuulostaa Michelin-ravintoloiden jälkiruoille, mutta se on todella helppo tehdä. Käytä tekemiseen laadukasta ja hapokasta valkoviiniä.
Ainekset neljälle
- 4 keltuaista
- 100g sokeria
- 1 dl kuivaa ja hapokasta valkoviiniä, vaikka ”fillaria”.
- Tuoretta mangoa, aprikoosia papayaa, ananasta etc.
- Pähkinöitä tai mantelimuruja sekä tuoreita marjoja
Laita kattilaan vettä ja kiehumaan.
Ota teräskulho ja erottele sinne keltuaiset. Vispaa rakenne rikki. Laita sokeri ja viini sekaan ja nosta kulho kattilan päälle (vesihaude).
Vispaa kokoajan. Kun sabayon alkaa saostua vispaa kahta kauheammin.
Laita viileään jäähtymään tunniksi.
Kuori ja kuutioi hedelmät. Sekoita hedelmät sabayonin joukkoon ja nostele annoslaseihin. Koristele jälkiruoka pähkinöillä ja tuoreilla marjoilla.