Haudutettu hapankaali

2
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (19 arviota)
Loading...

Sauerkraut uber alles. Suomessa aliarvostettu hapankaali on parhaimmillaan haudutettuna grillilihan ja makkaran kaverina.

Ainekset neljälle

  • 300g hapankaalia
  • 2-6 tl sokeria*
  • 2 dl lihalientä
  • suolat pippurit

*Älä säikähdä sokerin määrä. Hapan vaatii makeaa kyytiin.

Purista kaalista ylimääräiset mehut pois. Valitse paksupohjainen kattila ja laita kaali sinne. Levy puoliteholle. Lorota lihalientä niin, että kaali juuri ja juuri peittyy. Lisää 2 tl sokeria.

Hauduttele leppoisalla lämmöllä kannen 25 min. Sekoita, maistele ja lisää sokeria jos haluat. Kun hapankaali on saanut hiukan väriä eli sokeri on karamellisoitunut ruoka on valmis. Anna jäähtyä hetken ennen tarjoilua.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

2 kommenttia

Kommentoi