Hasselbackan perunat

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (3 arviota)
Loading...

Hasselbackan perunat ovat kunnianarvoinen lisuke hienoille kalaruoille, sekä tietysti kunnon pihville. Näyttävyydestään huolimatta varsin simppeli tehdä.

Ainekset neljälle

  • 8 keskikokoista, kiinteää perunaa
  • 3 rkl voita
  • 1 rkl korppujauhoja
  • 1 dl juustoraastetta, esim. pecorino-juustoa

Kuori perunat. Laita ne yksitellen kauhaan ja siivuta poikkipäin, mutta vain kauhan reunaan asti. Eli silloin perunat pysyvät vielä alareunastaan kiinni.

Laita perunat uunivuokaan ja voita perään. Paista hasselbackan perunoita aluksi 180 asteessa puolisen tuntia. Pyöritä paiston aikana voisulassa.

Nosta uunista, korppujauhota perunat ja laita juustoraastetta päälle.

Kuorruta perunat uunissa noin vartin verran ja testaa että ovat ehtineet kypsäksi.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi