Hapankaalipiirakka

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (1 arviota)
Loading...

Suolaisen makea hapankaalipiirakka maistuu taivaalliselle hyvän makkaran ja oluen kanssa. Saunaillan ruokaa parhaimmillaan.

Ainekset kuudelle

  • 1 suolainen piirakkapohja
  • n. 500g purkki hapankaalia
  • 2 porkkanaa
  • rypsiöljyä
  • 100g pekonia
  • 3 rkl siirappia
  • 3 rkl soijaa
  • 1 tl mustapippuria
  • 2 tl meiramia

Sinappikastike

  • 2 dl ranskankermaa
  • 1 rkl dijon-sinappia
  • 1 rkl currya

Ota piirakkapohja ajoissa sulamaan. Liota hapankaalia kylmässä vedessä puolisen tuntia, niin siitä lähtee ylimääräinen hapokkuus. Valuta sen jälkeen kuivaksi.

Laita uuni lämpenemään 180C.

Leikkaa pekoni pieneksi ja paista isolla paistinpannulla rapeaksi. Lisää hapankaali joukkoon ja raasta porkkana myös mukaan. Mausta siirapilla, soijalla, pippurilla ja meiramilla.

Sekoita pari minuuttia paistinpannulla pienellä lämmöllä.

Kauli tällä välin piirakkapohja vuokaan ja pistele haarukalla reikiä pohjaan, ettei pohja ala nousta paiston aikana.

Tasoita hapankaaliseos huolellisesti piirakan päälle. Lorauta hiukan rypsiöljyä pintaan, niin ei kuivu.

Paista hapankaalipiirakkaa 180C uunissa n.45 minuuttia. Sekoita sinappikastike tällä aikaa.

Uunin jälkeen piirakka saa jäähtyä ja tekeytyä ainakin vartin verran pöydällä.

Tarjoa hapankaalipiirakan kanssa sinappikastiketta. Paistetut bratwurstit ja baijerilainen lager maistuvat tässä yhteydessä myös!

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi