Kiinalaisten hapanimeläkastike kannattaa opetella ulkoa. Sen jälkeen voit tehdä juuri niin herkullisia ruokia, kuin siinä lähikiinalaisessa on tarjolla ja jättää kaupan valmiit purkit hyllyyn.
Ainekset kuudelle
- broilerin, possun tai naudansuikaleita (voi jättää pois)
- 1 vihreä parsakaali
- 2 porkkanaa
- 2 sipulia
- 1 keltainen paprika
- 1 punainen paprika
- öljyä
hapanimeläkastike
- 3 rkl riisiviinietikkaa (tai valkoviinietikkaa)
- 3 rkl ketsuppia
- 2 rkl ruskeaa sokeria
- 1 rkl maissitärkkelystä
- 1 dl kiehuvaa vettä
- suolaa ja pippuria
Paloittele vihannekset reiluiksi kuutioksi. Parsakaali nupuiksi paloiteltuna. Sekoita kastikeainekset kupissa, jatka kiehuvalla vedellä ja jätä tekeytymään.
Keitä porkkanapaloja 3 min, lisää parsat ja keitä vielä 2 min. Valuta kuivaksi.
Kuumenna pari ruokalusikallista öljyä pannulla (muurinpohjapannu toimii hyvin ulkona). Jos käytät ruoassa lihaa, paista siitä ensin pinnat kiinni.
Ala latoa kasviksia wokkiin, ensin:
parsa ja porkkanat n. 4 min. sitten sipulit n.1 min ja paprikat sekaan, n.1 min. Kasvikset pitää jäädä napakoiksi!
Lisää vielä lopuksi hapanimeläkastike wokkiin ja anna ruoan kiehahtaa nopeasti. Tarjoa heti riisin tai nuudelien kanssa.
2 kommenttia
Maizena on merkki, jonka alla on aika paljon tuotteita…
Totta, Maizena vaihdettu maissitärkkelykseen.