Hapanimeläkastike

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (44 arviota)
Loading...

Kiinalaisten hapanimeläkastike kannattaa opetella ulkoa. Sen jälkeen voit tehdä juuri niin herkullisia ruokia, kuin siinä lähikiinalaisessa on tarjolla ja jättää kaupan valmiit purkit hyllyyn.

Ainekset kuudelle

  • broilerin, possun tai naudansuikaleita (voi jättää pois)
  • 1 vihreä parsakaali
  • 2 porkkanaa
  • 2 sipulia
  • 1 keltainen paprika
  • 1 punainen paprika
  • öljyä

hapanimeläkastike

  • 3 rkl riisiviinietikkaa (tai valkoviinietikkaa)
  • 3 rkl ketsuppia
  • 2 rkl ruskeaa sokeria
  • 1 rkl maizenaa
  • 1 dl kiehuvaa vettä
  • suolaa ja pippuria

Paloittele vihannekset reiluiksi kuutioksi. Parsakaali nupuiksi paloiteltuna. Sekoita kastikeainekset kupissa, jatka kiehuvalla vedellä ja jätä tekeytymään.

Keitä porkkanapaloja 3 min, lisää parsat ja keitä vielä 2 min. Valuta kuivaksi.

Kuumenna pari ruokalusikallista öljyä pannulla (muurinpohjapannu toimii hyvin ulkona). Jos käytät ruoassa lihaa, paista siitä ensin pinnat kiinni.

Ala latoa kasviksia wokkiin, ensin:
parsa ja porkkanat n. 4 min. sitten sipulit n.1 min ja paprikat sekaan, n.1 min. Kasvikset pitää jäädä napakoiksi!

Lisää vielä lopuksi hapanimeläkastike wokkiin ja anna ruoan kiehahtaa nopeasti. Tarjoa heti riisin tai nuudelien kanssa.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi