Hampurilaissämpylät

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (Anna arviosi, kiitos.)
Loading...

Unohtakaamme kaupan höttösämpylät. Itse tekemällä burgerinautinto nousee huimasti. Tee kerralla paljon ja laita pakkaseen.

Viimeksi päivitetty

Ainekset 12 sämpylään

  • 3 dl punaista maitoa
  • 2 kananmunaa (toinen voiteluun)
  • 2 rkl voita
  • 2 rkl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • 9 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl kuivahiivaa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 rkl seesaminsiemeniä (vaaleita)

Lämmitä maitoa hiukan ja lisää hiivaa. Lisää leivinjauhe, suola, sokeri, voi ja kananmuna. Vispaa sekaisin ja ala lisätä jauhoja. Vaivaa suht löysäksi taikinaksi ja jätä liinan alle nousemaan vartiksi.

Kauli taikinasta 2-3 senttiä paksu levy. Ota 10 cm halkaisijan muotti (tai juomalasi) ja paina sillä taikinasta kiekkoja.

Ota pelti ja laita siihen voipaperi. Öljyä paperi hyvin.

Laita kiekot paperille, kauaksi toisistaan (3×4 mahtuu yhdelle pellille). Ripottele seesaminsiemeniä pinnalle. Laita toinen leivinpaperi päälle ja anna nousta puoli tuntia.

Paista hampurilaissämpylöitä 175 uunin alatasolla n. 10 – 15 minuuttia. Pitäisi jäädä aika vaaleaksi päältä.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi