Gumbo on kreolikeittiön pyttipannu. Siihen tulee kaikkea sitä mitä kaapista sattuu löytymään, mutta liha ja ravut ovat kuitenkin pääosassa.
Ainekset kuudelle
- 400g lihaisaa makkaraa
- 1 sipuli
- 3 valkosipulinkynttä
- 3 sellerinvartta
- 2 paprikaa (eri värisiä)
- 4 rkl tomaattisosetta
- 2 laakerinlehteä
- 1 rkl jauhettua juustokuminaa
- 1 rkl jauhettua korianteria
- 3-10 tippaa tabascoa
- reilusti mustapippuria
- 1 limenmehu
- 6 dl kanalientä
- 2 kourallista jättikatkaravun pyrstöjä
- ruokaöljyä
- suolaa ja ripaus sokeria
Leikkaa makkara kolikoiksi. Kuori ja silpusta sipulit. Paloittele myös paprikat sekä sellerinvarret.
Ota iso pannu tai kasari ja siihen loraus ruokaöljyä. Makkarat ja sipulit kyytiin, ruskista hieman. Lisää sitten loput ainekset (ei vielä rapuja) ja mausta gumbo reilusti.
Anna gumbon poreilla hissukseen välillä sekoittaen noin vartin verran. Lopuksi heitä jättikatkaravun pyrstöt kyytiin, keitä ne juuri ja juuri kypsiksi ja kaada gumbo tarjoiluastiaan.
Tarjoa gumbo riisin kaverina.
1 kommentti
Todella outo resepti minulle, mutta näyttää todella hyvältä! Onko tämä enemminkin alkupala kuin pääruoka? 🙂