Gulassi

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (Anna arviosi, kiitos.)
Loading...

Gulassi (Gulyász) tarkoittaa paimenta unkariksi. Tästä klassikosta on monta versiota, mutta tämä on se alkuperäinen, jota paimenet tekivät nuotiotulella padassa hauduttaen.

Ainekset kahdeksalle

  • Noin 1 kg naudan kulmapaistia pieneksi kuutioituna
  • 3 sipulia
  • 2-3 rkl paprikajauhetta
  • 2 rkl tomaattipyreetä (tai 2 tomaattia jos on sesonki)
  • 2 paprikaa, voi olla eri värisiä
  • 8 perunaa
  • vettä
  • 1 tl mustapippuria
  • 2 tl suolaa

Laita uuni tulemaan täysille. Kuori ja kuutioi sipuli. Pese ja lohko paprikat pieneksi. Leikkaa myös liha peukalonpään kokoiseksi.

Laita kaikki ainekset uunipataan, perunoita lukuunottamatta ja lisää vettä sen verran että ainekset peittyvät. Tiputa uunin lämpötila 150C asteeseen ja hauduta gulassia kannen alla pari tuntia. Huomioi, että mitään ei paisteta ennalta, vaan ainekset menevät raakana pataan.

Kuori sillä aikaa perunat ja lohko ne neljään osaan. Maista gulassia, pitää maistua paprika. Suolaa ja pippuriakin saa olla. Lisää mausteita jos tarvetta.

Sekoita perunakuutiot mukaan ja lisää hiukan vettä jos tarvetta. Gulassiin sopii jäädä lientä kastikkeeksi. Perunat imevät kypsyessään myös vettä.

Paahda uunissa vielä puolisen tuntia ja nosta pöytään kannen alle tekeytymään vielä ainakin vartiksi. Gulassi alkaa olla parhaimmillaan seuraavana päivänä, eli tee iso satsi kerralla.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi