Gratinoidut vihersimpukat ja aiolia

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (14 arviota)
Loading...

Vihersimpukat ovat lyöneet itsensä läpi Suomessakin ja niitä löytyy jo marketin pakastealtaasta. Vihersimpukasta saa näyttäviä ja maistuvia herkkuja – jopa äyriäiskammoisille maistuu!

Ainekset kahdeksalle (alkupalana)

500g vihersimpukoita (pakaste) eli noin 30 kpl

Chorizogratinointi vihersimpukalle
1 tuore chorizomakkara
1 punasipuli
1 tilkka valkoviiniä
1 loraus limenmehua
1 tilkka oliiviöljyä

Aiolia ohje vieressä

Minttua, oreganoa tai lehtipersiljaa silppuna koristeeksi.

Ota vihersimpukat sulamaan pakkauksen ohjeen mukaan. Niitä ei voi jäisenä kypsentää koska kun ne ovat sulaneet käsiteltäviksi, ne repäistään irti kannastaan, jolloin ne ovat kypsennettynä helppo syödä.

Pannu liedelle ja siihen reippaasti oliiviöljyä. Puserra chorizo-makkara suolestaan pannulle ja painele lastalla mahdollisimman pieneksi. Silppua punasipuli hyvin pieneksi kuutioksi ja se myös pannuun. Freesataan pari minuuttia ja valkoviini sekä limenmehu kyytiin. Kiehautus ja sitten pois lämmöltä. Sekoita chorizo -seos mahdollisimman hienoksi.

Uunissa tehtynä
Uuni 200 astetta. Kaada kuoresta nesteet pois ja levittele vihersimpukat voipaperilla päällystetylle uunipellille kuori alaspäin ja täytä teelusikallisella chorizoseosta. Paista vartin verran ja jätä jäähtymään.

Grillissä paistettuna
Lämmitä grillin parila kuumaksi. Nesteitä ei tarvitse ensin kaataa kuoresta pois sillä ne kiehahtavat ja pitävät simpukkaa mehukkaampana. Laita lusikallinen chorizoseosta jokaiselle simpukalle ja nostele parilalle. Heti kun nesteet kuoressa ovat kiehuneet (noin 5 minuuttia), voi simpukat nostella tarjoiluastiaan jäähtymään.

Kun vihersimpukat ovat jäähtyneet syötäviksi, pursota aiolia esim. pakastuspussista hiukan simpukalle ja koristele ne yrttisilpulla.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi