Gratinoidut ruusukaalit

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (Anna arviosi, kiitos.)
Loading...

Gratinoidut ruusukaalit ovat täydellinen lisuke tuhdille pihville. Voit myös lisätä ruusukaaleihin pekonia, jolloinka ne käyvät ateriasta sellaisenaan.

Ainekset neljälle

  • 4 kourallista ruusukaalia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 dl kermaa
  • 1 dl juustoraastetta, esim. Emmental
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 2 tl kuivaa rosmariinia
  • suola pippuri
Vinkki:
Jos haluat ruokaisamman annoksen, joka käy sellaisenaan ateriasta, niin paista kyytiin pekonia.
Työstä ruusukaalit; leikkaa kantaa pois ja kuori sen jälkeen uloimmat kerrokset. Voit huuhtaista siivilässä, mutta se ei ole pakollista. Ruusukaalit eivät kasva maassa.
Kuori ja silpusta valkosipuli hienoksi. Kuullota se kasarissa oliiviöljyn kanssa. Heitä mukaan myös ruusukaalit, rosmariini, suolaa ja pippuria – freesaa hetki.

Sekoita juusto ja kerma kulhossa. Kaada ruusukaalit sekaan, sekoita ja koko komeus sen jälkeen uunivuokaan.

Gratinoi ruusukaaleja 200C uunissa 15-20 minuutin ajan. Anna jäähtyä hetki uunin jälkeen.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi