Grand Masters -hampurilainen

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (6 arviota)
Loading...

Reseptitaivaan Grand Masters -hampurilainen on saanut vaikutteita Helsingin parhaimmista hampurilaisravintoloista. Tämän burgerin kanssa ei ole tehty kompromissejä.

Ainekset neljälle

  • 4 briossisämpylää
  • chilimayo
  • 2 rkl majoneesia
  • 1 rkl sriratcha-kastiketta
  • Dijon-mayo
  • 2 rkl majoneesia
  • 1 rkl dijon-sinappia
  • hillottu punasipuli
  • 1 iso punasipuli
  • 3 rkl vettä
  • 2 rkl ruskeaa sokeria
  • pekonirouhe
  • 6 siivua pekonia
  • itsejauhettu pihvi*
  • 600g rotukarjan marmoroitua ulkofileetä
  • 200g rotukarjan paistia
  • 1 rkl pippuria (musta, valko, viher ja rose -sekoitus)
  • 2 tl suolaa
  • Juustot
  • 100g kypsää cheddaria
  • 100g St Agur -sinihomejuustoa
  • muut
  • 2 suolakurkkua (Myrttisellä on hyvä)
  • 2 kouraa rucolaa

Vinkki: Lue listaus Helsingin parhaista hampurilaisravintoloista, joista Grand Masters ammentaa oppinsa.

Tee komponentit ensin valmiiksi viimeistä piirtoa myöden. Kun kaikki on valmiina pöydällä, pihvit paistetaan ja hampurilaiset kasataan nopeasti. Aikaa ei ole sekuntiakaan hukattavaksi. Tottakai ruokailijat odottavat siinä vaiheessa jo pöydässä.

Majoneesit sekoitetaan. Punasipuli suikaloidaan ja kiehautetaan veden ja sokerin kanssa pehmeäksi.

Pihvin Grand Masters -hampurilainen saa näin:

Rouhi pippurit rouheaksi. Herättele makuja paahtamalla niitä pannulla hetken aikaa. Varo ettei kärähdä. *Jauha sillä aikaa liha myllyssä melko hienoksi.

Vaivaa käsin pippurit ja suolat sekaan. Pyörittele ja taputtele pihveiksi. Lämmitä uuni 125C.

Paista valurautapannulla silputtu pekoni rapeaksi. Nostele pekoni talteen ja jätä rasva pannulle.

Paista pihveihin väri kummallekin puolelle kuumalla pannulla. Annostele juustot päälle ja laita pihvit pannuineen päivineen uuniin vetäytymään 5-10 minuutiksi riippuen halutusta kypsyydestä. Huom. liha kuitenkin jäätävä punaiseksi keskeltä.

Kasausohje on tässä kuin katsoisit hampurilaista sivuprofiilista. Ykkönen ylimmäisenä jne. Eli aloita kasaamaan pohjalta numero kympistä.

  1. Päälimmäisenä briossisämpylän hattu
  2. Hatulle chilimajoa
  3. Hillottu punasipuli
  4. pekonirouhe
  5. Cheddar-St Agur
  6. Pihvi
  7. Suolakurkku
  8. Rucola
  9. Dijon-majo
  10. Pohjalla briossisämpylän pohja

Tästä tulee sen verran näyttävä keko, että kannattaa tökätä lopuksi cocktailtikulla hampurilaisen läpi. Tikun voi koristella ohuella suolakurkun viipaleella. Onhan siinä puurtaminen, mutta Grand Masters -hampurilainen on kaiken tämän vaivan arvoinen!

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi