Graavisiikaa saaristolaisittain

2
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (21 arviota)
Loading...

Siika on loistava graavikala. Sen herkkä olemus kohtaa tässä reseptissä upean hunaja-sinappikastikkeen.

Ainekset neljälle

  • 400g siikafilettä
  • 1 rkl sokeria
  • 1/2 tl valkopippuria
  • 2 rkl merisuolaa
  • 1 koura tilliä

Viinisuolaheinää koristeeksi

Hunaja-sinappikastike

  • 1 rkl juoksevaa hunajaa
  • 1 rkl sinappia
  • 1 rkl oliiviöljyä

Laita siikafile nahka alaspäin laakeaan astiaan, jossa kelmua ja jonka päällä hiukan suolaa.

Ripottele päälipuolelle sokeria, pippuria ja suolaa sekä tillit. Kääri tiukasti kelmuun ja jätä graavautumaan jääkaappiin muutamaksi tunniksi, voi olla seuraavaan päiväänkin.

Sekoita kastike ja jätä tekeytymään.

Ota siika jääkaapista ja huuhtele kylmällä vedellä. Taita se uudelleen kelmuun ja laita pakkaseen vartiksi, niin että siika kohmettuu. Kohmeisena siitä on helppo leikata vinoja nättejä siivuja tarjolle. Nauti graavisiika sinappi-hunajakastikkeen ja saaristolaisleivän kanssa.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

2 kommenttia

Kommentoi