Graavilohi on upea herkku sellaisenaan juhlapöydässä. Siitä saa myös alkupalaleiville erinomaista täytettä.
Ainekset kuudelle
- 500g lohifilee
- 1 – 2 rkl karkeaa merisuolaa (maun mukaan)
- 1 tl sokeria
- tilliä koristeeksi
Vinkki: Graavilohen maustamisessa voi käyttää mielikuvitusta. Ginilohen saat kun lisäät mukaan 3 rkl giniä ja 1 rkl katajanmarjoja.
Pese lohifilee hyvin ja kuivaa talouspaperin päällä.
Asettele lohi leivinpaperin päälle ja sirottele suola sekä sokeri leikkuupinnalle (+ halutessasi mausteet). Taita tiiviisti leivinpaperiin ja kääri koko komeus folioon napakaksi paketiksi.
Laita lohi graavautumaan jääkaappiin 1-2 vuorokaudeksi.
Laita kala pakkaseen 3 tuntia ennen tarjoilua. Avaa sen jälkeen paketti ja leikkaa kohmeinen lohi ohueksi siivuksi viistosti nahkaa myöden. Nahkaa ei tietenkään voi tulla mukaan siivuihin.
Asettele graavilohi tarjolle ja koristele esimerkiksi tillin oksilla.