Gnocchit

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (85 arviota)
Loading...

Gnocchit ovat perunasta tehtyjä palleroita, jotka ovat erinomaisia mutta vaativat melko tarkat valmistusmetodit.

Ainekset kuudelle

  • 1 kg rosamunda-perunaa (tai muu jauhoinen)
  • 2 dl durum-vehnäjauhoja
  • 1 kananmuna
  • 1 tl suolaa
  • oliiviöljyä pannulla paistoa varten

Gnocchien kaveriksi pannulle
– pinaattia
– salamia
– tuoretta salviaa
– ohessa on vinkkeinä pari kastiketta

Höyrytä perunat kattilassa kuorineen ja anna jäähtyä. Kuori ja riko niistä rakenne kulhossa. Paras ja ilmavin tulos tulee jos sinulla on kutteri tai perunapuristin, jolla voit ajaa perunan “lumeksi”.

Vatkaa munat kevyesti ja kaada perunan sekaan. Mausta suolalla. Ala vatkata sähkövatkaimella TAI vaivaa käsin jos sait tehtyä perunalunta.

Kaada pikkuhiljaa jauhoja sekaan kokoajan vatkaten. Kun kone alkaa hyytyä, kaada taikina jauhotetulle pöydälle, jossa sen voi vaivata loppuun. Taikina saa jäädä kimmoisaksi. Anna gnocchi-taikinan huilata vartti.

Leivo taikina sormenpaksuisiksi soiroiksi. Leikkaa veitsellä lyhyitä pätkiä ja pyörittele palloiksi. Vedä haarukanlappeella pallon päältä pöytää vasten niin että gnocchit saavat oman muotonsa.

Keitä reilussa vedessä muutama minuutti. Kypsät gnocchit nousevat pintaan. Kuivaa hetki ja paista pannulla rapea pinta.

Tarjoa yksinkertaisen kastikkeen tai lisukkeen kera.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi