Gado-gado -salaatti

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (4 arviota)
Loading...

Indonesialainen gado-gado -salaatti on ruokaisa ja pähkinäisen satay-kastikkeensa ansiosta erittäin maukas.

Ainekset neljälle

  • 4 kananmunaa
  • 200g kaalia
  • 200g vihreitä papuja
  • 2 porkkanaa
  • 1 kurkku

Satay-kastike

  • 4 rkl pähkinävoita
  • 1 dl kookoskermaa
  • 1-4 tl punaista currytahnaa (tulisuuden ja maun mukaan)
  • 2 rkl ruskeaa sokeria
  • 1 tl suolaa

Kiehauta satay-kastikkeen ainekset ja jätä jäähtymään. Keitä myös kananmunat 7 minuuttia.

Kuori porkkanat ja leikkaa reippaiksi tikuiksi. Kaali leikataan myös samaan kokoon. Ryöppää kummatkin nopeasti, noin 5 minuuttia kiehuvassa vedessä. Laita myös pavut loppuvaiheessa kiehumaan. Siivilöi ja kuivaa kasvikset lävikössä ryöppäyksen jälkeen.

Kuori ja leikkaa kurkku paloiksi. Kasaa jäähtyneistä kasviksista, kurkusta ja kananmunista gado-gado -salaatti tarjoiluastiaan. Tarjoa salaatti vielä lämpimän satay-kastikkeen kanssa.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi