Frittata eli pastamunakas

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (7 arviota)
Loading...

Frittata on italialainen uunimunakas, johon voi käyttää kaiken näköistä jääkaapista löytyvää. Myös eiliset pastat sopivat hyvin, onhan tässä italialaisesta ruoasta kyse.

Viimeksi päivitetty

Ainekset neljälle

  • 6 kananmunaa
  • 1 koura lehtipersiljaa
  • 100g parmesaania (tuore)
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl pippuria
  • 1 tl sokeria
  • 200g keitettyä spagettia tai muuta pastaa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl voita
  • 125g mozzarellaa

VINKKI: Voit lisätä frittataan halutessasi lohta, salamia tai mitä nyt kaapista sattuu löytymään.

Vatkaa munat kulhossa huolellisesti rikki. Sekoita joukkoon hienonnettu persilja, raastettu parmesaani, valutettu pasta ja mausteet.

Kuumenna voi ja öljy uuninkestävässä pannussa. Heitä puolet munaseoksesta pannulle, viipaloi päälle mozzarella ja lisää loput munaseoksesta.

Paista munakasta hetki keskilämmöllä, välillä pannua heilutellen.

Laita sitten pannu uuniin grillivastusten alle (15-20cm päähän), ja paista 10 minuuttia, niin että kuori on rapsakan kullankeltainen. Jäähdytä frittata ja tarjoile.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi