Friteerattu tofu

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (14 arviota)
Loading...

Tässä reseptissä on käytetty tofua mutta voit friteerata samalla taikinalla katkarapuja, kanaa, kasviksia tai lihaa.

Viimeksi päivitetty

Ainekset kuudelle

  • 500g kiinteää tofua
  • 1/2 dl thaichili-kastiketta
  • 1l öljyä (uppopaistoon)

Taikina

  • 2,5dl vehnäjauhoja
  • 1dl perunajauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 2 munan valkuaista
  • 2 dl lagerolutta
  • 1 rkl ruokaöljyä

Paloittele tofu n. 2 cm kanttiinsa oleviksi kuutioiksi. Marinoi thaichili-kastikkeessa ainakin 2 tunnin ajan, mielellään yön yli.

Sekoita taikinan kuivat aineet ensin. Vaahdota munat kevyesti ja lisää olut sekä öljy. Yhdistä varovasti kuivien aineiden kanssa. Taikinan tulee olla mahdollisimman paksua mutta vielä dipattavaa.

Kuumenna öljy kattilassa. Pidä kattilan kansi tavoitettavissa jos öljy syttyy. Tukahduta kannella, ÄLÄ VEDELLÄ!!!

Ota tofupala haarukkaan, dippaa se kauttaaltaan taikinaan ja tiputa öljyyn paistumaan.

Ruskista kaikki palat ja nostele talouspaperin päälle kuivumaan.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi