Frikadellit spagetilla

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (7 arviota)
Loading...

Italialaiset lihapullat, frikadellit kypsennetään kastikkeessa. Tässä reseptissä mennään klassisella tomaattikastikkeella sekä spagetilla kuin kaunottaressa ja kulkurissa konsanaan.

Viimeksi päivitetty

Ainekset neljälle

  • 400g jauhelihaa
  • 1 sipuli
  • 2 viipaletta kuivaa leipää muruina
  • 1 kananmuna
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • suolaa, mustapippuriapippuria, kuivattuja yrttejä (kuten oreganoa, basilikaa)
Lisäksi
  • 400g tomaatikastiketta, itsetehtynä tai valmiina
  • 1 paprika pieneksi kuutioituna
  • 400g spagettia kuivana
  • 1/2 punttia tuoreita yrttejä (esimerkiksi basilika, persilja, kirveli tai salvia)
  • vastahöylättyä parmesaania
Leikkaa sipuli ja valkosipuli pieneksi. Kuullota kevyesti oliiviöljyssä ja nosta jäähtymään. Yhdistä kaikki loput ainekset keskenään toisessa astiassa, lisää sipulit ja sekoita. Anna massan turvota 10 minuuttia. Keitä sillä aikaa pasta reilusti suolatussa vedessä.
Muotoile massasta pieniä lihapullia (italiaksi frikadellit). Paista pannussa kuutioitua paprikaa. Lisää paprikoiden joukkoon tomaattikastike. Kun kastike alkaa hiljalleen kiehumaan, nosta lihapullat varoen kiehuvaan kastikkeeseen ja anna kypsyä 12-15 minuuttia. Kääntele kypsymisen aikana.
Lisää pannuun pasta, sekoita varovasti ja viimeistele frikadellit spagetilla tuoreilla yrteillä sekä parmesaanilla.
Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi