Flank steak eli naudan kuve

5
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (229 arviota)
Loading...

Flank steak eli naudan kuve on täydellinen pihviliha. ”Lankkupihvi” on karkeasyistä, silti mureaa, eikä sitä tarvitse kuin käyttää nopeasti pannulla. Toisin kuin fileet, tässä lihassa löytyy myös makua.

Ainekset neljälle

 • 600g naudan kuvetta
 • 1 rkl oliiviöljyä
 • suolaa ja pippuria

Jenkkikastike (halutessasi)

 • 2 rkl hickory- tai savuista BBQ-kastiketta
 • 1 rkl soijaa
 • 1 rkl ruokosokeria
 • 1 rkl vettä
 • chiliä ja pippuria maun mukaan

Vinkki: Naudan kuve on niin hyvää ja mehukasta lihaa, että kastiketta ei välttämättä edes tarvita.

Ota naudan kuve tuntia ennen paistoa huoneenlämpöön. Hiero pintaan oliiviöljyä, suolaa ja pippuria.
Valmista pihvin lämmetessä kastike; kiehauta ainekset nopeasti kasaan ja sekoita hyvin. Varo ettei tahmea kastike tarraa pohjaan. Huomaa, että tästä tulee vain pari ruokalusikallista valmiille pihville. Flank steak on sen verran laadukasta lihaa, ettei sitä kannata pilata liialla kastikkeella.

Flank steak grillissä

Paista ritilällä suorassa lämmössä lihan pinnat kiinni. Siirrä se sitten yläritilälle ja anna kypsyä 5-10 minuuttia. Tätä lihaa ei saa paistaa kengänpohjaksi!

Pannulla

Laita uuni päälle ja 150 astetta. Nosta uuninkestävä pihvipannu liedelle ja ota siihen reipas lämpö. Paista pinnat nopeasti kiinni ja laita pannun kanssa uuniin, 5-10 minuuttia.
Nosta flank steak leikkuulaudalle, peitä foliolla ja anna huilata hetki.

Leikkaa pihvi poikkisyin kapeiksi soiroiksi tarjoiluastiaan ja tipottele kastiketta päälle.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

5 kommenttia

 1. Matti Rissanen -

  Pinnan sulkemiskehoite osoittaa kirjoittajan täydellistä tietämättömyyttä lihan kypsennyksestä.

  Pihvin pinta ruskistetan maun ja ulkonäönkin takia, mikään lihan pinnan sulkeminen ei ole edes mahdollista.

  http://www.kolumbus.fi/~rahola/sanastot/l.html#liha
  ”Vuonna 1903 ilmestyneessä, kaikkien huippukokkien vuosikymmenien aikana tärkeimpänä oppikirjanaan pitämässä kirjassaan Le guide culinaire esittää Escoffierväitteen, joka todistaa, että hän ei ymmärtänyt fysiikasta eikä kemiasta yhtään mitään. Hän toistaa Liebigin sulkupaistoteorian ja selittää aivan vakavissaan, että lihan pintahuokosten umpeuduttua neste painuu lihan keskipistettä kohti – ikäänkuin siellä olisi nesteelle joku pakopaikka. Tästä kirjan kummallisesta väittämästä ovat nykyajan kokit varmaan saaneet päähänsä tuon kaikkialla keittokirjoissa esitetyn väärän tiedon.”

  2) Viimeisin säätö pihvien paistonuoteissa on, suoraan jääkaapista pannulle. Ja sousvide-kypsennettyyn saa pinnan keittiöpuhalluslampulla, jota en aio hankkia.

  https://www.hs.fi/tiede/art-2000005266226.html

   • Oikeassahan hän on. Miksi pitäisi antaa ihmisten elää väärinkäsityksen vallassa pilata kalliit lihansa väärällä valmistustavalla? Onko siinä jotain hauskaa?

 2. Kastike oli ihan huippu! Toimii erinomaisesti myös jauheliha-sekasienipihvien kera! Meidän kastikekranttu poikammekin kehui kastiketta ylistävin sanoin.

 3. Maikkeli -

  Kastike on mitä mainioin! Rissasen neuvoista tiedä mutta tällä ohjeella tuli erinomainen pihvi mikä hävisi lautaselta hetkessä nälkäisen perheen suihin. Kiitos reseptistä!

Kommentoi