Flammkuchen – Alsacen pizza

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (19 arviota)
Loading...

Ranskan Alsacessa liekkipiirakka “Flammkuchen” korvaa pizzan. Erinomainen saunaillan ruoka tässä onkin kyseessä. Täytteitä voi itse varioida mielensä mukaan.

Ainekset neljälle

Piirakkapohja

  • 1 dl lämmintä vettä
  • 1 dl kermaa
  • 3,5 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl kuivahiivaa
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl suolaa
  • 1/2 tl sokeria
  • voipaperia

Täytteet

  • 120 g pekonia
  • 2 sipulia
  • 1 prk ranskankermaa
  • 1 kananmuna
  • 0,5 tl jauhettua muskottipähkinää
  • suolaa pippuria
  • Timjaminoksia

Vaivaa pohja-aineksista taikina. Jätä liinan alle nousemaan puoleksi tuntia.

Leikkaa pekoni pienemmiksi soiroiksi. Kuori ja leikkaa sipuli hyvin ohuiksi siivuiksi. Erottele renkaat toisistaan. Sekoita ranskankerma, kananmuna ja muskotti.

Kauli pohja leivinpaperinpäälle, pitäisi riittää pellilliseen.

Levittele ranskankerma pohjalle, sitten sipulirenkaat tasaiseksi ja pekonit päällimmäiseksi. Suolaa ja pippuria ja pekonipiirakka uuniin 250C ja vartin verran.

Revi päälle vielä timjaminoksia ja tarjoa liekkipiirakka heti.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi