Fish and Chips

3
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (40 arviota)
Loading...

Brittien ruokalahja maailmalle. Fish and Chips on uppopaistettujen ruokien ehdotonta aatelia. Maistuu erityisesti juhlapäivän jälkeen.

Viimeksi päivitetty

Ainekset neljälle

4 paksua filettä turskaa, kuhaa tai haukea

Kalan frittitaikina:

  • 2 – 2,5 dl lager-olutta
  • 1,5 dl vehnäjauhoja
  • 1,5 dl maissijauhoja
  • 1 tl suolaa
  • 0,5 tl valkopippuria

Sitruunamajoneesi

  • 4 rkl majoneesia
  • puolikkaan sitruunan mehu
  • 1 koura tilliä jos löytyy

Ranskalaiset perunat

  • 1 kg kiinteitä perunoita (siikli)
  • suolaa
  • 1 litra friteerausöljyä

Valmista ensin kalan frittitaikina. Sekoita kuivat aineet ja lisää sitten olutta vähän kerrassaan sekoitellen. Frittitaikina saa jäädä aika paksuksi mutta ei klimppiseksi. Jätä tekeytymään.

Kuori perunat ja leikkaa niistä reiluja ranskanperunoita. Laita öljy kattilaan lämpenemään ja pidä kansi lähellä jos öljy syttyy.

Uppopaista ranskalaisia pienissä erissä ensin 5 minuuttia ja nosta sitten vatiin odottelemaan toista kierrosta.

Kun ranskalaiset on esipaistettu, dippaa kalafileet taikinassa ja uppopaista pari kerrallaan niin että kuori on kullankeltainen. Ota reikäkauhalla sivuun odottelemaan.

Paista ranskalaiset perunat vielä toiseen kertaan niin että nekin tulevat kullanruskeiksi. Valuta, laita kuivamaan ja suolaa. Tarjoile Fish and Chips sanomalehdeltä.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

3 kommenttia

  1. Heidi Ruotsalainen -

    Frittitaikinassa täytyy olla virhe. Kun on 3 dl jauhoja ei voi mitenkään riittää 1,5 dl nestettä. Tuolla kokoonpanolla ei syntynyt oikein mitään eli lisäilin sitten olutta niin että meni ehkä lähemmäs 3 dl jotta tuli sopivan oloinen velli.

  2. Numbskull -

    Muuten aika hekku resepti, mut unohtakaa lager, voitte saman tien käyttää vaikka puhdasta ureaa. Brittiruoka kaipaa Brittiolutta, eli Alea kehiin. Ruokakauppareissulta esim. Fuller’s London Pride, Alkon puolella on valinnan varaa jo riittävästi.

  3. Kokki Kuhmonen -

    Sanomalehden painomustetta ei pitäisi kenenkään syödä, joten tarjoiluehdotusta kannattanee harkita tarkkaan.

Kommentoi