Fetasalaatti on raikas ja varsin täyttävä tuulahdus kreikkalaisesta keittiöstä. Panosta fetajuuston laatuun – kevytjuustosta tätä on turha alkaa tekemään.
Ainekset neljälle
- 200g fetajuustoa
- salaattia; jäävuori tai frisee käy hyvin
- 4 tomaattia
- 2 eri väristä paprikaa
- 1 koura oliiveja
- 1 punasipuli tai makea sipuli
Salaatinkastike
- 1 rkl valkoviinietikkaa
- 1/2 tl dijon-sinappia
- 2 rkl oliiviöljyä
- pippuria ja suolaa
Vinkki: Kreikassa näkee käytettävän myös pepperonipaparikaa, antamassa fetasalaatille pikanttia aromia.
Ota fetajuusto siivilään valumaan. Huuhtele salaatti ja jätä kuivumaan. Sekoita salaatinkastike odottelemaan.
Pese ja siivuta tomaatit ja paprikat. Kuori punasipuli ja leikkaa paperinohuita kiekkoja.
Kasaa fetasalaatti tarjoilulautaselle. Lorauta salaatinkastike päälle juuri ennen kuin aloitetaan syömään.