Fajitas on tortillalevyjen päällä tai välissä tarjoiltu lämmin ruoka. Tässä se tehdään naudan paistista ja tuunataan pöydässä herkulliseen muotoonsa. Kyllä, nämä vie kielen.
Ainekset neljälle
- 8 tortillaa
- 400g naudanpaistisuikaletta
- 1 rkl jauhettua juustokuminaa
- 1/2 hyvälaatuista tomaattimurskaa (esim. Mutti)
- 1 tl mustapippuria
- chiliä maun mukaan
- 1 tl suolaa
- 1 tl ruskeaa sokeria
- 1 rkl ruokaöljyä
- 2 paprikaa (eri väristä)
- 1 punasipuli tai kesäsipulia
Päälle
- tuoretta korianteria
- 2 rkl jalapenoja purkista
- 1 prk ranskankermaa
Lorauta öljy pannulle ja iske paistisuikaleet perään. Paista pintoihin hyvä väri ja mausta juustokuminalla, tomaattimurskalla, mustapippurilla, chilillä, sokerilla ja suolalla.
Lihan kypsyessä pese ja suikaloi paprikat. Kuori ja siivuta myös sipuli. Laita kummatkin pannulle ja kypsennä pehmeäksi lihan kanssa. Lisää vettä jos seos uhkaa kuivua.
Lämmitä torillalevyt nopeasti uunissa.
Tarjoa fajitas ranskankerman, jalapenojen ja korianterin lehtien kanssa.