Etikka-anjovikset

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (14 arviota)
Loading...

Boquerones en vinagre eli etikassa marinoidut anjovikset. Todella suosittu tapas on helppo tehdä meilläkin, ihan vaikka kotimaisesta tuoreesta silakasta.

Tapas-annos

  • 12 anjovis-filettä (öljyssä tai vedessä) tai 12 tuoretta silakkafilettä
  • 1 rkl kapriksia
  • 1 rkl persiljasilppua
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • sormisuolaa

Marinointiliemi

  • 2 dl vettä
  • 0,5 dl valkoviinietikkaa
  • 1 rkl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl valkopippuria

Kiehauta marinointiliemi ja anna jäähtyä. Jos käytät anjoviksia säilykkeestä niin valuta ja kuivaa anjovikset hyvin.

Laita kalat liemeen ja anna marinoitua jääkaapissa seuraavaan päivään.

Valuta fileet taas hyvin ja asettele nätisti tarjoilulautaselle. Laita sormisuolaa ja oliiviöljyä päälle. Koristele persiljalla ja kapriksilla.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi