Espanjan pizza – coca de trampo

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (1 arviota)
Loading...

Mallorcalta levinnyt pizza, coca de trampo on kevyempi ja pelkistetympi kuin italialainen esikuvansa. Erinomaista kasvisruokaa vaikka noutopöytään.

Ainekset kymmenelle (noutopöydässä)

  • 3 eriväristä paprikaa
  • 1 sipuli
  • 0,5 dl oliiviöljyä
  • 1 tl merisuolaa

pizzataikina

  • 0,5 dl auringonkukkaöljyä (tai oliiviöljyä)
  • 1,5 dl vettä
  • 300-400g vehnäjauhoja
  • 1 tl merisuolaa

Sekoita vesi, suola ja jauhoja. Lisäile auringonkukkaöljyä taikinaan ja vaivaa hyvin suht kuivaksi ja kaulittavaksi taikinaksi. Jätä hetkeksi tekeytymään. Kauli sitten jauhojen kanssa tasainen uunipellin kokoinen levy.

Pilko sillä välin paprikat ja sipuli. Sekoita kasviksiin oliiviöljyä ja suolaa. Levitä kasvikset tasaisesti leivinpaperilla päällystetylle uunipellille.

Paista espanjan pizzaa 180C uunissa 30-40 minuuttia niin, että kasvikset ehtivät kypsyä pehmeiksi ja makeiksi. Anna pizzan huilata hetki ja leikkaa annospaloiksi tarjolle.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi