Espanjan pizza – coca de trampo

2
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (2 arviota)
Loading...

Mallorcalta levinnyt pizza, coca de trampo on kevyempi ja pelkistetympi kuin italialainen esikuvansa. Erinomaista kasvisruokaa vaikka noutopöytään.

Ainekset kymmenelle (noutopöydässä)

  • 3 eriväristä paprikaa
  • 1 sipuli
  • 0,5 dl oliiviöljyä
  • 1 tl merisuolaa

pizzataikina

  • 0,5 dl auringonkukkaöljyä (tai oliiviöljyä)
  • 1,5 dl vettä
  • 300-400g vehnäjauhoja
  • 1 tl merisuolaa

Sekoita vesi, suola ja jauhoja. Lisäile auringonkukkaöljyä taikinaan ja vaivaa hyvin suht kuivaksi ja kaulittavaksi taikinaksi. Jätä hetkeksi tekeytymään. Kauli sitten jauhojen kanssa tasainen uunipellin kokoinen levy. Aseta leivinpaperi uunipellille ja taikina sen päälle.

Pilko sillä välin paprikat ja sipuli. Sekoita kasviksiin oliiviöljyä ja suolaa. Levitä kasvikset tasaisesti taikinan päälle.

Paista espanjan pizzaa 180C uunissa 30-40 minuuttia niin, että kasvikset ehtivät kypsyä pehmeiksi ja makeiksi. Anna pizzan huilata hetki ja leikkaa annospaloiksi tarjolle.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

2 kommenttia

  1. Ohje on vähän epälooginen. Missä kohtaa kasvikset pomppaavat leivinpaperilta taikinan päälle vai jäävätkö alle. Kannattaa tarkentaa.
    Vai onko ohje vain koneellisesti suomennettu ja jätetty oikolukematta?

    • Kiitokset huomiosta, nyt korjattu. Me emme käytä koneellista suomennosta, vaan kaikki reseptit tehdään ja kirjoitetaan itse.

Kommentoi