Espanjalaiset tostadat

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (7 arviota)
Loading...

Espanjalaiset tostadat tehdään reippaista leipäsiivuista yksinkertaisilla täytteillä. Perinteisimmillään tostada on aamiaisella suosittu “pan con tomate”. Kokeile myös nämä kaksi muuta variaatiota.

Viimeksi päivitetty

Ainekset neljälle

  • 4 reippaan kokoista siivua vehnäleipää
  • 4 rkl oliiviöljyä (virgin)
  • 1 tl suolaa
  • sekä täytteet oman valinnan mukaan alta:

Perinteinen tomaattileipä “pan con tomate” (aamiaisella suosittu)

  • 4 hyvin kypsää tomaattia

Tostadat pekonilla ja munalla

  • 8 siivua isosta mehukkaasta tomaatista
  • 8 siivua pekonia
  • 4 kananmunaa

Tostadat vuohenjuustolla ja hillolla

  • 150g vuohenjuustoa
  • 4 rkl mustaherukka- tai kirsikkahilloa

Tomaattileipä “pan con tomate”

Paahda leipäsiivuja 220 asteisessa uunissa muutama minuutti niin, että leipä alkaa korppuuntumaan. Pehmennä sillä välin tomaattia pyörittelemällä sitä leikkuulautaa vasten.

Kun leivät tulevat uunista, halkaise tomaatti ja hiero mehut ronskilla otteella leivän pintaan. Kaada oliiviöljyä reippaasti päälle ja mausta hippusella suolaa.

Tostadat pekonilla ja munalla

Paahda leipäsiivuja 220 asteisessa uunissa muutama minutti. Ei tarvitse tulla niin korpuksi kuin edellisessä. Lorota oliiviöljyä päälle uunin jälkeen. Paista sillä välin tomaattisiivut, pekonit ja kananmunat (valuva keltuainen). Kasaa leivät niin, että ensin tulee pehmenneet tomaatit, sitten pekonit (voit hiukan siivuttaa veitsellä) ja kananmuna päälle. Mausta suolalla.

Tostadat vuohenjuustolla ja hillolla

Leikkaa vuohenjuusto ohuiksi rinkuloiksi. Kaada oliiviöljyä leivälle, vuohenjuustot päälle ja 220 uuniin niin, että vuohenjuusto alkaa sulaa nätisti. Nosta leivät uunista, levitä hilloa päälle ja nauti.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi