Espanjalaiset lihapullat

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (29 arviota)
Loading...

Espanjalaiset lihapullat tarjoillaan voimakkaassa valkoviini-vihanneskastikkeessa. Raaka-aineena voi käyttää perinteisen sika-naudan lisäksi myös broilerin jauhelihaa.

Viimeksi päivitetty

Ainekset kuudelle

  • 800g broilerin jauhelihaa tai sika-nautaa
  • 100g vaaleaa leipää tai 50g korppujauhoja
  • 3 rkl kermaa
  • 1 rkl perunajauhoa
  • 2 kananmunaa
  • 1 dl lehtipersiljaa
  • 1 rkl sipulijauhoa
  • suolat ja pippurit

Kastike

  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 200g paseerattua tomaattia
  • 3 dl kanalientä
  • 2 dl valkoviiniä (tai viinietikka + vesi 1/4)
  • 2 dl kermaa
  • 1 porkkana
  • 1 sipuli
  • 1 punainen paprika
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 3 tl oreganoa
  • 2 tl timjamia
  • 1 tl sokeria
  • suola ja pippuri

Tee lihapullat näin: Laita munat, suola, valkosipuli, pippuri ja sipulijauho monitoimikoneeseen ja pyöräytä. Silpusta leivän sisus joukkoon ja pyöräytä tasaiseksi massaksi.

Laita jauheliha kulhoon ja kaada munaseos päälle. Silppua vielä persilja kulhoon ja vaivaa tasainen taikina. Anna taikinan maustua viileässä 1h-10h.

Tee kastike: Paloittele vihannekset. Kuullota niitä kattilassa oliiviöljyssä. Lisää vesi, viini ja liemikuutio. Keitä vihannekset pehmeiksi. Kuori välillä pintaan muodostuvaa vaahtoa.

Kun kasvikset ovat pehmeitä, soseuta ne sauvasekoittimella tasaiseksi. Laita kattila takaisin levylle ja lorauta paseerattu tomaatti, kerma ja mausteet sekaan. Keitä tovi – lisää vettä jos kastike on liian paksua.

Pöyrittele taikinasta pieniä pullia. Tiputa ne valmistuttuaan kastikkeeseen – ne kypsyvät parissa minuutissa. Valmiit voi nostaa hetkeksi ylös, jos ei meinaa enää mahtua.

Laita espanjalaiset lihapullat tarjoiluastiaan ja koristele oreganolla.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi