Bocadillo on espanjalainen täytetty sämpylä. Puhtaita makuja pullollaan – sekä tietysti oliiviöljyä.
Ainekset neljälle
- 4 reippaan kokoista täysjyväsämpylää
- 150g Manchego-juustoa (tai vastaavaa)
- 100g ilmakuivattua kinkkua
- 1 tlk aurinkokuivattuja tomaatteja
- 1 kourallinen rucolaa
Täytteeksi kelpaa myös:
- latva-artisokan sydämet
- Marinoidut kesäkurpitsat
- salami
- perunamunakas
- oliivit
- punasipuli
- eli mitä vaan tuoretta ja hyvää
Halkaise sämpylät. Valele kummatkin puolet tomaattitölkissä olleella öljyllä.
Lyö pohjapalan päälle rucolaa, tomaatteja, ilmakuivattua kinkkua ja siivutettua juustoa.
Kansi päälle ja pieni tiivistys. Herkku on näin helposti valmis!