Espanjalainen omenatorttu

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (36 arviota)
Loading...

Espanjalainen omenatorttu eli pastel de manzana saa mukavan vivahteen päälle levitettävästä persikkamarmeladista.

Viimeksi päivitetty

Ainekset kuudelle

Voitaikina
150g voita (vähäsuolainen)
3dl vehnäjauhoja
1 tl tomusokeria
3 rkl vettä

Täyte
3 eri lajikkeen omenaa (hapanta, makeaa jne.)
1 tl kanelia
1 rkl sokeria

Päälle
2 dl persikkamarmeladia
1 rkl tomusokeria

Laita voi pöydälle pehmenemään. Kuori ja lohko omenat.

Nypi voi ja vehnäjauhot sekaisin. Mausta hieman sokerilla. Lisää vettä ja vaivaa taikina. Kiepauta kelmuun tekeytymään puoleksi tunniksi. Laita uuni päälle, 200C astetta.

Ota iso pannu ja kuullota omenalohkoja siinä muutama minuutti. Mausta sokerilla ja kanelilla. Jätä seos jäähtymään.

Kauli voitaikinasta sopivan paksu ja painele vuokaan. Töki haarukalla pohjaan reikiä ja esipaista 10 minuuttia uunissa. Lisää omenalohkot päälle ja paista omenatorttua uunissa vajaa puoli tuntia, niin että pohja on rapea ja kypsä.

Levitä persikkamarmeladi omenoiden päälle ja anna omenatortun jäähtyä. Juuri ennen tarjoilua voit sihdata tomusokeria omenatortun päälle koristeeksi.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi