Espanjalainen lihapata

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (2 arviota)
Loading...

Espanjalainen lihapata hautuu pitkään ja on täynnä punaviinin ja tomaatin syviä aromeja. Tähän reseptiin käy hyvin naudan edullinen pataliha.

Ainekset kuudelle

  • 600 naudan patalihaa (etuselkää tai lapaa)
  • sipuli
  • 2 porkkanaa
  • 1 paprika
  • 3 laakerinlehteä
  • 1 tl mustapippuria
  • 1 kokonainen valkosipuli
  • 2 tl suolaa
  • 5 dl punaviiniä
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • lehtipersiljaa koristeeksi

Vinkki: Tarjoa espanjalaisen lihapadan kanssa riisiä ja aiolia.

Leikaa liha reiluksi kuutioksi. Lorauta oliiviöljyä pataan ja ala ottaa lämpöä. Leikkaa valkosipulista hattu pois ja ruskista leikkuupinta öljyssä. Nosta valkosipuli hetkeksi pois ja tiputa lihat pataan. Paista pintaan väriä.

Leikkaa sillä aikaa kasvikset paloiksi. Jauhota liha ja mausta tomaattipyreellä, suolalla ja pippurilla. Lorauta viini sekaan ja kasvikset perään. Lisää kyytiin myös valkosipuli sekä laakerinlehdet.

Anna lihapadan hautua hellalla kansi raollaan hitaasti poreillen 1,5h. Sekoita välillä. Jos pata uhkaa kuivua, lisää hiukan viiniä tai vettä.

Kun liha alkaa olla mureaa ja maut kasassa, on aika nostaa pata pöytään. Espanjalainen lihapata saa tekeytyä kannen alla vielä vartin verran ennen kuin isketään kiinni.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi