Entrecôte-pihvit ja maustevoi

2
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (139 arviota)
Loading...

Entrecôte-pihvit ovat kiitollisia paistettavia. Lihassa on riittävästi rasvaa, että se pysyy mehevänä grillissäkin “well done”. Paras entrecôte on kuitenkin punakka sisältä. Maustevoi päälle ja pihvi on kuin palkinto.

Viimeksi päivitetty

Entrecôte-pihvit x 200 – 300g /per syöjä

  • 1 tl oliiviöljyä
  • 1 tl voita
  • suola ja pippuri

Maustevoi

  • 100 g voita
  • suolaa
  • kuivattuja yrttejä kuten rosmariinia, timjamia, salviaa jne. Anna mennä maun mukaan ja vähän sen ulkopuolta. Chili, pippuri ja curry toimivat maustevoissa myös.

Ota pihvit tuntia ennen paistoa huoneenlämpöön. Hiero pintaan oliiviöljyä, suolaa ja pippuria.

Ota voipala huoneenlämpöön sulamaan hetkeksi. Jos on kiire, niin tuikkaa voi mikroon hetkeksi pehmenemään. Kun voita pystyy sekoittamaan, lisää suolaa ja yrttejä reippaasti kyytiin. Maustevoi, nimensä mukaan, täytyy nimenomaan maistua jollekin eli älä pihtaa mausteissa.

Ota pala kelmua, lusikoi voi siihen, rullaa kelmu ymprärille ja kääntele päät “karkiksi” ja pötkö tiiviiksi. Laita maustevoi jääkaappiin hyytymään.

Entrecôte-pihvit voi paistaa grillissä tai pannulla

Grillin ritiläosassa saat pihviin mukavat raidat. Medium pihvi tulee 2-3 minuutissa per puoli, riippuen tietysti pihvin paksuudesta. Jos vaadit kypsempää, niin grillin yläritilällä voi kypsytellä muutaman minuutin lisää.

Pannulla sama juttu, 2-3 minuuttia per puoli riittää, mutta kypsennystä voi jatkaa 5 – 10 minuuttia 150C uunissa.

Tarjoa entrecôte-pihvit maustevoin ja grillattujen kasvisten kanssa.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

2 kommenttia

  1. Hei
    Hiukan hämmentää tuo ohjeen (sitaatti), mutta kypsennystä voi jatkaa hetken 150C uunissa. Kuinka kauan on hetken?
    Ulkofileepihvin ohjeessa on taulukkoa uunissa kypsentämiseen. Voiko kyseistä taulukkoa käyttää ja millä tuloksella?

Kommentoi